woensdag 22 mei 2013

22-5 deel 1 Monique...

(10) Bart's weg: Kim Kivits
Mijn lieve mooie mama is alweer een maand overleden. ze heeft 2,5 jaar geleden borstkanker gekregen. tumor van 7cm en ook in lymfe lieren.
chemo, bestraling en operatie gehad en alles zag er super goed uit. altijd goede bloeduitslagen gehad, en alles zag er sowieso goed uit. helemaal weer terug op weg naar oude mama.
we zijn een weekend weg geweest naar winterberg en toen ze thuis kwam begon ze buikpijn te krijgen. op maandag pijn, dinsdag er niet van kunnen slapen en op woensdag zat ze bij de huisarts. heeft bloed geprikt en naar lab gestuurd. donderdag om 8.15 belde hij al dat het niet goed was, hoge leverwaarden. op donderdagmiddag kon ze al echo laten maken en meteen zagen ze dat het difuus in haar lever zat. dwz helemaal door de lever heen. ze vertelden toen dat het een uitzaaiing was van de borst, en ze kreeg nog andere testen om te zien waar het nog meer zat. haar hele buik was opgezet en ze hebben toen buikvocht afgenomen. zaterdag belde ik de ehbo omdat ze zo'n ondraaglijke pijn had en toen kreeg ze morfine. de dokter zei dat ze met cheo nog 1,5-2 jaar had.
zondag hebben we nog gewandeld maandag nog gegourmet. op dinsdag was ze al niet lekker. woensdags werden we gebeld dat ze met de ambulance werd opgehaald omdat ze al de hele dag onaanspreekbaar was en sliep.